25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO.
Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies
Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie
zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych
w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez dobroni.pl, oraz
ZAUFANYCH PARTNERÓW.
Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
Military Art Sp. z o.o. z siedzibą w Sochaczew 69-500, Warszawska 8
Cele przetwarzania danych
1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty
ZAUFANI PARTNERZY,
agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w
"Polityce prywatności"
Witam serdecznie!Zajmuję się genealogią rodzinną a ponieważ gdzieś tam w tle pobrzmiewa(ale tylko pobrzmiewa) Moskwa i żołnierz rosyjski rozpaczliwie badam każdy trop.Te dwa zdjęcia znajdowały się pośród kilku innych przywiezionych przez pradziadków z Rosji około 1924rNie wiem kogo przedstawiają,brak adnotacji na tyle fotografii.Będę wdzięczna za każdą pomoc,sugestię itpAniazdjęcie nr 1https://postimg.org/image/dp7nhnc8nzdjęcie nr 2https://postimg.org/image/6aibp9qd3
odpowiedz cytujWstawiam także zdjęcia na forum.
zdjęciе zwykła 53 Wołyńskiego Pułku Piechoty w przededniu Wielkiej Wojny
odpowiedz cytujWitam i dziękuję za odpowiedź. Czyli mam rozumieć,że żołnierze z 1 i 2 zdjęcia to żołnierze 53 Wołyńskiego Pułku Piechoty a fotografie zostały zrobione przed 1914r? Czy istniej możliwość , że zdjęcie nr 1 (5 osób,a wśród nich osoba o której chciałabym się czegoś dowiedzieć) mogło zostać wykonane ok. 1908-1909r w Warszawie? albo w Moskwie ok. 1910-1914? czy skłaniać się ku temu, że pułk raczej stacjonował w Kiszyniowie i prawdopodobnie tam została wykonana fotografia a później została wręczona jako pamiątka? Znalazłam stronę: http://oldchisinau.com/forum/index.php a w niej wątek dot. 53WPP , w którym chciałam zamieścić oba zdjęcia,może ktoś kogoś rozpozna a jak nie to zostanie jako pamiątka dla potomnych. A może ktoś wskaże mi jakieś rosyjskie portale które zajmują się historią wojska i kolekcjonują różnego rodzaju pamiątki m.in. zdjęcia dawnych żołnierzy? Pozdrawiam Ania
odpowiedz cytujA co jest na drugiej stronie tych zdjęć? Może jest coś co by pomogło określić miejsce wykonania lub czas. Zdjęcie 1 - raczej nie Rosja carska, może po rewolucji jeśli zrobiona na wschodzie Zdjęcie 2 - zdjęcie nie jest takie do końca zwykłe. Ciekawa jest mieszanina elementów - stare gładkie klamry od pasów i nowa z orłem, biała bluza i polowe. Więc jeśli jest to 53 pułk to raczej zapasowy i fotka tak pod koniec wojny zrobiona kiedy wyciągnięto z magazynów co tam jeszcze było (w zapasowych byli prawdziwi przebierańcy ale w białej bluzie to pierwszy raz widzę).
odpowiedz cytujNa drugiej stronie tych zdjęć nie ma nic (vide 1 post) "Zdjęcie 1 - raczej nie Rosja carska" ? tzn. mam rozumieć, że nie przedstawia carskich żołnierzy z 53WPP? a jakich może przedstawiać? Posiadaczka zdjęć ur i żyła w W-wie 1884-1909, na pewno w 1909/1910 wyjechała do Moskwy tam mieszkała od 1918(to wiem na pewno), już z rodziną ok.1924r powróciła do kraju. Na razie nie wiem co się z nią działo pomiędzy 1911-1917r
odpowiedz cytuj