25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO.
Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies
Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie
zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych
w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez dobroni.pl, oraz
ZAUFANYCH PARTNERÓW.
Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
Military Art Sp. z o.o. z siedzibą w Sochaczew 69-500, Warszawska 8
Cele przetwarzania danych
1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty
ZAUFANI PARTNERZY,
agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą
Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.
Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w
"Polityce prywatności"
Witam mam zamiar wybić sobie identyfikator "NIEŚMIERTELNIK" IIRP żołnierza polskiego i mam odnośnie pytanie do daty urodzenia czy pisać datę prawdziwą czy przedwojenną ?
odpowiedz cytujJeśli urodziłeś się przed wojną, to rzecz jasna przedwojenną. Ale w takim razie musiałbyś być starszy ode mnie, co jest raczej mało prawdopodobne :-)A na serio - oczywiście wybijać należy prawdziwe dane - czyli imię, nazwisko, wyznanie, nazwę WKU i rok urodzenia. Numer karty ewidencyjnej możesz pominąć, chyba, że znasz.
odpowiedz cytujTylko jak już odtwarzamy 1939 to wypadało by mieć przedwojenne dane.
odpowiedz cytujA odtwarzacie konkretnych ludzi, czy urojonych? Jeśli konkretnych, to wpisywanie danych tej osoby na nieśmiertelniku będzie w moim odczuciu w pewnym sensie podszywaniem sie pod tą osobę i jakoś tak ogólnie nie bardzo. A jeśli urojonych, to możesz nazywać się choćby Kropek Kropkowski ur. w Kropkowicach i niech będzie nawet WKU Łękołody. A im durniejsze dane podasz, tym będzie większa szansa, że nikt taki wcześniej nie istniał. No chyba, że korzystając ze wzoru blaszki, jak radził Kolega Darda wpiszesz dumnie swoje dane.
odpowiedz cytujBardziej mi chodziło o swoje dane osobowe tylko o przedwojenna datę urodzenia
odpowiedz cytujw takiej sytuacji tylko właściwe dane..może czasem pomóc..
odpowiedz cytujW latach siedemdziesiątych w Puszczy Kampinoskiej,znalazłem dwa "czyste" polskie nieśmiertelniki.Jeden oddałem do szkolnej Izby Pamięci Narodowej,drugi zostawiłem sobie.Kiedy w 1980 szedłem do "woja",mój Śp.Tata wygrawerował mi na nim moje dane.Zrobił błąd,ponieważ zamiast ewidencji umieścił napis : "s.Edwarda".I wiecie co?Z tym kochanym "błędem" i swoim nazwiskiem noszę go nieprzerwanie 32 lat.Zawsze ludzie interesowali się pochodzeniem "blaszki",a nie czy na niej jest "Bortnowski","Mastalerz","Gerlecki"...itp,itp,itp.Na rekonstrukcjach (tak myslę) najbardziej wiarygodne będzie posiadanie na szyji orginalnego nieśmiertelnika i to będzie jak najbardziej oki ;-)
odpowiedz cytujja jako kawalarzysta mam adres telefon i grupę krwito co jest ważne
odpowiedz cytujTrochę inną funkcję pełniły dane zawarte na "nieśmiertelniku" podczas wojny, a trochę inną pełnią w rekonstrukcji. Dla rekonstruktora blaszka z wybitymi danymi jest tylko częścią wyposażenia. Oczywiście, warto mieć swoje dane, a nawet grupę krwi. Tylko, że w tamtych czasach nie oznaczano czynnika "Rh", więc na kopii napis "Rh (+) B" w moim przypadku byłby błędem.
odpowiedz cytuj